Մրգային պյուրեներ (խյուսեր). Տեսակներն ու օգտակար հատկանիշները

Մրգային պյուրեներ (խյուսեր). Տեսակներն ու օգտակար հատկանիշները


 

Պյուրեները մեծամասամբ ընդունված է օգտագործել, որպես մանկական սնունդ, սակայն դրանք շատ ավելի լայն կիրառում ունեն: Թե՛ մրգային, թե՛ բանջարեղենային պյուրեներն ամբողջ աշխարհում օգտագործվում են նաև որպես դիետիկ և վերականգնող սնունդ մեծահասակների համար: Հատկապես մրգային պյուրեները լայնորեն օգտագործվում են որպես հումք՝ բնական հյութերի և խմորեղենների միջուկների պատրաստման համար:

 

Ո՞ր բնական հյութերը են առավել օգտակար առողջության համար

Ո՞ր բնական հյութերը են առավել օգտակար առողջության համար


Բնական հյութերը, որպես կանոն վիտամինների և հանքանյութերի աղբյուր են և միկրոտարրերի ստացման լավագույն միջոց: Ի՞նչ օգտակար հատկություններ ունեն հյութերը, և ո՞րոնք են դրանցից ամենաօգտակարները. մանրամասները կներկայացնենք ստորև:

 

Ինչպես ընտրել էկոլոգիապես մաքուր պահածոյացված մթերքներ

Ինչպես ընտրել էկոլոգիապես մաքուր պահածոյացված մթերքներ


Էկոլոգիապես մաքուր պահածոյացված մթերքները պատրաստվում են օրգանական միջավայրում աճեցված բանջարեղենից և մրգերից: Դրանց արտադրության ընթացքում բացառվում է ցանկացած արհեստական նյութերի (քիմիական պարարտանյութեր, սինթետիկ թունաքիմիկատներ, կոնսերվանտներ), ինչպես նաև վերամշակելիս սննդային հավելումների ներմուծումը: Ինչպե՞ս տարբերակել էկոլոգիական և ոչ էկոլոգիական սննդամթերքները և ինչպե՞ս ընտրել պահածոյացված մթերքներ, կներկայացնենք ստորև:

 

10 օգտակար սննդամթերք, որոնք ամրապնդում են իմունային համակարգը ձմռանը

10 օգտակար սննդամթերք, որոնք ամրապնդում են իմունային համակարգը ձմռանը


Ձմռանը, որպես կանոն, վարակիչ հիվանդությունները գլուխ են բարձրացնում: Դրանց դիմակայելու համար պետք է օգտագործել առողջ և օգտակար սնունդ, որը կխթանի իմունիտետի բարձրացմանը և «կպաշտպանի» հիվանդանալուց: Ստորև այն օգտակար սննդամթերքների ցանկն է, որոնք նպաստում են իմունային համակարգի ամրապնդմանը ձմռան ամիսներին:

 

Օրգանական սննդամթերքի արտադրությունը Հայաստանում

Օրգանական սննդամթերքի արտադրությունը Հայաստանում


Օրգանական գյուղանտնեսության զարգացումը Հայաստանում

 

Այլընտրանքային գյուղատնտեսությունը, որն անվանում են նաև օրգանական, օրգանակենսաբանական, էկո, «բնությանը մոտ» և այլն, վերջին տարիներին մեծ թափով զարգացում է ապրում Հայաստանում՝ ավանդական գյուղատնտեսությանը զուգահեռ:

 

Մրգի և բանջարեղենի պահածոների արդյունաբերության զարգացումը Հայաստանում

Մրգի և բանջարեղենի պահածոների արդյունաբերության զարգացումը Հայաստանում


Մրգի և բանջարեղենի վերամշակման արդյունաբերության զարգացման նախադրյալները Հայաստանում

Բնական հյութերի արտադրությունը Հայաստանում

Բնական հյութերի արտադրությունը Հայաստանում


«Սիփան» բնական հյութերի պատրաստման համար օգտագործվում են միայն հատընտիր մրգեր և բանջարեղեն, որոնք աճեցվում են Հայաստանում և Հայաստանի սահմաններից դուրս: Պատրաստվում են հատուկ մշակված բաղադրատոմսով և տեխնոլոգիայով, իսկ Հայաստանի սառնորակ աղբյուրների ջուրը հյութերին տալիս է առանձնահատուկ համ:

Պահածոների արտադրության տեխնոլոգիաները Հայաստանում

Պահածոների արտադրության տեխնոլոգիաները Հայաստանում


Համեղ պահածոներ արտադրելու համար կարևոր նախապայման է թարմ, անվնաս և առողջ հումքը: Սամ-Հար ընկերությունն իր արտադրության մեջ օգտագործում է Հայաստանի արևով համեմված գյուղմթերք, իսկ ներկրվող հումքի մշակման ընթացքը մշտապես գտնվում է ընկերության վերահսկողության ներքո:

ԲՆԱԿԱՆ ՄՈՒՐԱԲԱ և ՋԵՄ ԱՐՏԱԴՐՈՂ ՀԱՅԱՍՏԱՆՈՒՄ

ԲՆԱԿԱՆ ՄՈՒՐԱԲԱ և ՋԵՄ ԱՐՏԱԴՐՈՂ ՀԱՅԱՍՏԱՆՈՒՄ


Հայկական մրգերի և բանջարեղենի որակը

 

Գտնվելով նպաստավոր կլիմայական գոտում՝ Հայաստանը մշտապես բնակչությանն ապահովում է բնական մթերքներով՝ հյութեղ մրգերով և տարատեսակ բանջարեղեններով: Հայկական արևաշատ, էկոլոգիապես մաքուր բնական մթերքը հայտնի է ոչ միայն Հայաստանում, այլև` արտերկրներում: