Պահածոյացված մթերքներ զբաղված կենսակերպով ապրող մարդկանց. Հարմար սնունդ

Պահածոյացված մթերքներ զբաղված կենսակերպով ապրող մարդկանց. Հարմար սնունդ


Ներկայիս արագընթաց աշխարհում, որտեղ ժամանակը թանկ արժե,  հավասարակշռված և սննդարար դիետա պահպանելը կարող է դժվար լինել: Քանի որ կյանքի գրաֆիկն աստիճանաբար ավելի բուռն է դառնում,

Թոփ 5 հայկական ավանդական ըմպելիքներ

Թոփ 5 հայկական ավանդական ըմպելիքներ


Հայկական մշակույթը հայտնի է իր վառ խոհանոցով, հարուստ համերով և ավանդույթներով: Ինչ վերաբերում է խմիչքներին, ապա Հայաստանը կարող է պարծենալ ավանդական խմիչքների համեղ բազմազանությամբ, որոնք խնամքով պահպանվել են դարեր շարունակ: Մածունից պատրաստված թարմացնող ըմպելիքներից մինչև եզակի

Քաշի կորստի համար հյութեր խմելու կանոնները

Քաշի կորստի համար հյութեր խմելու կանոնները


Շատերն իրենց սննդակարգում օգտագործում են հյութեր, որոնք ոչ միայն պարունակում են վիտամիններ ու հանքանյութեր, այլև կարող են նպաստել  նիհարելուն, եթե ճիշտ հետևես դրանց օգտագործման կանոններին։

10 պահածոներ, որոնցից յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի պետք է ունենա տանը

10 պահածոներ, որոնցից յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի պետք է ունենա տանը


Մարդկանց կարիքները կարող են տարբեր լինել՝ կախված անձնական նախասիրություններից: Ներկայացնենք 10 ամենատարածված պահածոները, որոնք կարող են օգտակար լինել ցանկացած տնային տնտեսուհու խոհանոցում.

Բանջարեղենի պահածոյացման տեխնոլոգիաները

Բանջարեղենի պահածոյացման տեխնոլոգիաները


Բանջարեղենի կոնսերվացման տեխնոլոգիաները կարելի է դասակարգել հետևյալ կերպ.

    • Մեխանիկական՝ սառեցում, չորացում, սեղմում և մանրացում;
    • Քիմիական՝ աղերի, շաքարի, թթուների օգտագործում, պաստերիզացում և իոնացում։

Պահածոների պատմությունից․ Ինչպես են առաջացել պահածոյացման առաջին տեխնոլոգիաները

Պահածոների պատմությունից․ Ինչպես են առաջացել պահածոյացման առաջին տեխնոլոգիաները


Պահածոների արդյունաբերությունը մարդկությանը հայտնի է զարգացման ամենավաղ փուլերից, այդ իսկ պատճառով պահածոյացումը կարևոր դեր է խաղում սննդի և կերակրատեսակների պատրաստման և պահպանման գործում:

Պահածոյացված բանջարեղենի որակի վրա ազդող հիմնական գործոնները

Պահածոյացված բանջարեղենի որակի վրա ազդող հիմնական գործոնները


Պահածոյացված բանջարեղենի որակի վրա ազդող գործոններն են․

Բանջարեղենի պահածոների արտադրության հիմնական փուլերը

Բանջարեղենի պահածոների արտադրության հիմնական փուլերը


Բանջարեղենային պահածոները շատ տարածված են տարվա ցանկացած սեզոնին, քանի որ դրանք կարող են օգտագործվել ինչպես տարբեր աղցանների մեջ, այնպես էլ՝ որպես հավելումներ: Պահածոյացված բանջարեղենը պատրաստվում է ինչպես ամբողջական պտուղներից, այնպես էլ կտրտված, խյուսացված վիճակում:

Մուրաբաների 7 լավագույն տեսակները Հայաստանից

Մուրաբաների 7 լավագույն տեսակները Հայաստանից


Հայաստանում աճեցվում են ամենաբազմազան պտուղներ ու հատապտուղներ, որոնք առողջարար են և շատ համեղ: Մուրաբաներ Հայաստանում, զարմանալիորեն, պատրաստվում են ոչ միայն պտուղներից, այլև՝ սմբուկից, վարդի թերթիկներից և այլն:

Բանջարեղենի արտադրություն և վերամշակում Հայաստանում  2021 թ-ին

Բանջարեղենի արտադրություն և վերամշակում Հայաստանում 2021 թ-ին


Հայաստանը արևային երկիր է, և հայտնի է իր բանջարեղենի առատությամբ: Բանջարեղենը Հայաստանում սպառվում է ինչպես հում, այնպես էլ պահածոյացված, թթու և չորացված վիճակում: Հայկական խնջույքն անհավանական կլիներ առանց տարբեր տեսակի բանջարեղենի՝ սմբուկի, պղպեղի, լոլիկի, վարունգի, սպանախի, եգիպտացորենի, սոխի, կարտոֆիլի և այլնի: Հայաստանից շատ բանջարեղեններ արտահանվում են աշխարհի տարբեր մասեր:

1234 ››