Դարեր շարունակ կոմպոտները Արևելյան Եվրոպայում համարվել են տնական բաղադրատոմսով պատրաստված խմիչքներ: Կոմպոտները պահվում են տարբեր չափսերի տարաներում, իսկ հյութին ավելացվում են նաև մրգերի կտորներ: «Սիփանում» կոմպոտը սովորաբար պատրաստվում է տնական բաղադրատոմսով: Ահա թե ինչու այն մեծ հռչակ և անսպառ պահանջարկ է վայելում ներքին և արտաքին շուկայում: Կոմպոտների յուրահատկությունը պայմանավորված է նաև նրանով, որ հայկական մրգերի և հատապտուղների համն ու բույրը այլ տեղ գտնել հնարավոր չէ:



Բաղադրությունը` ջուր, միրգ/հատապտուղ, շաքար:

Մամուխի կոմպոտը խորհուրդ է տրվում օգտագործել ստամոքսի խանգարումների դեպքում:
Այն ունի միզամուղ և հականեխիչ հատկություն, խորխաբեր ազդեցություն: Կոմպոտն օգնում է հանգստացնել նյարդային համակարգը, բարելավում է նյութափոխանակությունը:
Այն պարունակում է կարոտին, բջջանյութ, նատրիում, կալիում, ֆոսֆոր, երկաթ, կալցիում, մագնեզիում, վիտամին C և E:

Այլ Կոմպոտներ

Արտադրանք

  • Օրգանիկ
  • Մուրաբաներ
  • Ջեմեր
  • Բնական հյութեր
  • Լիմոնադներ
  • Ջրեր
  • Մեղր
  • Մարինադներ
  • Պահածոներ
  • Ալկոհոլային խմիչքներ