Դարեր շարունակ կոմպոտները Արևելյան Եվրոպայում համարվել են տնական բաղադրատոմսով պատրաստված խմիչքներ: Կոմպոտները պահվում են տարբեր չափսերի տարաներում, իսկ հյութին ավելացվում են նաև մրգերի կտորներ: «Սիփանում» կոմպոտը սովորաբար պատրաստվում է տնական բաղադրատոմսով: Ահա թե ինչու այն մեծ հռչակ և անսպառ պահանջարկ է վայելում ներքին և արտաքին շուկայում: Կոմպոտների յուրահատկությունը պայմանավորված է նաև նրանով, որ հայկական մրգերի և հատապտուղների համն ու բույրը այլ տեղ գտնել հնարավոր չէ:



Բաղադրությունը` ջուրմիրգ/հատապտուղշաքար:

Խնձորի կոմպոտը նպաստում է աղեստամոքսային տրակտի գործունեության և նյութափոխանակության համակարգի նորմալացմանը:
Արյան մեջ նվազեցնում է խոլեստերինը՝ նվազեցնելով արյունատար անոթների խցանման ռիսկը:
Կոմպոտն ունի կազդուրող հատկություն, օգտակար է ավիտամինոզի, սակավարյունության դեպքում, ունի նաև միզամուղ ազդեցություն:
Պարունակում է կալիում, կալցիում, ֆոսֆոր, նատրիում, երկաթ, ցինկ, բարիում, C, B2, B6, PP վիտամիններ:

Այլ Կոմպոտներ

Արտադրանք

  • Օրգանիկ
  • Մուրաբաներ
  • Ջեմեր
  • Բնական հյութեր
  • Լիմոնադներ
  • Ջրեր
  • Մեղր
  • Մարինադներ
  • Պահածոներ
  • Ալկոհոլային խմիչքներ