Բանջարեղենային պահածոները շատ տարածված են տարվա ցանկացած սեզոնին, քանի որ դրանք կարող են օգտագործվել ինչպես տարբեր աղցանների մեջ, այնպես էլ՝ որպես հավելումներ: Պահածոյացված բանջարեղենը պատրաստվում է ինչպես ամբողջական պտուղներից, այնպես էլ կտրտված, խյուսացված վիճակում:
Բանջարեղենի պահածոների արտադրությունը բաղկացած է հետևյալ փուլերից.
• Հումքի լվացում (մակերեսից կեղտի, միկրոօրգանիզմների հեռացում և այլն);
• Մաքրում;
• Տեսակավորում՝ ըստ հասունության, գույնի և այլն;
• Չափազատում, որն իրենից ներկայացնում է հումքի բաշխումն ըստ չափերի;
• Վնասված բանջարեղենի/մրգերի հեռացում;
• Կտրում, մանրացում, փայլեցում;
• Տեղավորում տարայում;
• Պատրաստի արտադրանքի ստերիլիզացում, որն իրականացվում է +100-1400C ջերմաստիճանում;
• Վերջնական փուլը ստերիլիզացված պահածոների սառեցումն է ջրով;
• Պիտակավորում։
Պահածոյացված բանջարեղենից ամենատարածվածներն են կանաչ ոլոռը, եգիպտացորենը, մարինացված սունկը, կանաչ լոբին, թթու վարունգն ու լոլիկը և այլն։
Բացի վերը նշվածներից, որոշ բանջարեղեններ, անհրաժեշտության դեպքում, ենթարկվում են քիմիական և ջերմային մշակման (թարմ տեսքով հերմետիզացիա):
«Սիփան» գործարանում արտադրվող բանջարեղենային պահածոներն առանձնանում են ոչ միայն իրենց յուրահատուկ համով, այլև առավելագույնս պահպանում են իրենց օգտակար հատկությունները, սննդային արժեքը և հանքային բաղադրությունը, քանի որ պատրաստվում են բացառապես Հայաստանի Հանրապետությունում աճող էկոլոգիապես մաքուր արտադրանքից։