10 պահածոներ, որոնցից յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի պետք է ունենա տանը

10 պահածոներ, որոնցից յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի պետք է ունենա տանը


Մարդկանց կարիքները կարող են տարբեր լինել՝ կախված անձնական նախասիրություններից: Ներկայացնենք 10 ամենատարածված պահածոները, որոնք կարող են օգտակար լինել ցանկացած տնային տնտեսուհու խոհանոցում.

Բանջարեղենի պահածոյացման տեխնոլոգիաները

Բանջարեղենի պահածոյացման տեխնոլոգիաները


Բանջարեղենի կոնսերվացման տեխնոլոգիաները կարելի է դասակարգել հետևյալ կերպ.

    • Մեխանիկական՝ սառեցում, չորացում, սեղմում և մանրացում;
    • Քիմիական՝ աղերի, շաքարի, թթուների օգտագործում, պաստերիզացում և իոնացում։

Պահածոների պատմությունից․ Ինչպես են առաջացել պահածոյացման առաջին տեխնոլոգիաները

Պահածոների պատմությունից․ Ինչպես են առաջացել պահածոյացման առաջին տեխնոլոգիաները


Պահածոների արդյունաբերությունը մարդկությանը հայտնի է զարգացման ամենավաղ փուլերից, այդ իսկ պատճառով պահածոյացումը կարևոր դեր է խաղում սննդի և կերակրատեսակների պատրաստման և պահպանման գործում:

Պահածոյացված բանջարեղենի որակի վրա ազդող հիմնական գործոնները

Պահածոյացված բանջարեղենի որակի վրա ազդող հիմնական գործոնները


Պահածոյացված բանջարեղենի որակի վրա ազդող գործոններն են․

Բանջարեղենի պահածոների արտադրության հիմնական փուլերը

Բանջարեղենի պահածոների արտադրության հիմնական փուլերը


Բանջարեղենային պահածոները շատ տարածված են տարվա ցանկացած սեզոնին, քանի որ դրանք կարող են օգտագործվել ինչպես տարբեր աղցանների մեջ, այնպես էլ՝ որպես հավելումներ: Պահածոյացված բանջարեղենը պատրաստվում է ինչպես ամբողջական պտուղներից, այնպես էլ կտրտված, խյուսացված վիճակում:

Մուրաբաների 7 լավագույն տեսակները Հայաստանից

Մուրաբաների 7 լավագույն տեսակները Հայաստանից


Հայաստանում աճեցվում են ամենաբազմազան պտուղներ ու հատապտուղներ, որոնք առողջարար են և շատ համեղ: Մուրաբաներ Հայաստանում, զարմանալիորեն, պատրաստվում են ոչ միայն պտուղներից, այլև՝ սմբուկից, վարդի թերթիկներից և այլն:

Բանջարեղենի արտադրություն և վերամշակում Հայաստանում  2021 թ-ին

Բանջարեղենի արտադրություն և վերամշակում Հայաստանում 2021 թ-ին


Հայաստանը արևային երկիր է, և հայտնի է իր բանջարեղենի առատությամբ: Բանջարեղենը Հայաստանում սպառվում է ինչպես հում, այնպես էլ պահածոյացված, թթու և չորացված վիճակում: Հայկական խնջույքն անհավանական կլիներ առանց տարբեր տեսակի բանջարեղենի՝ սմբուկի, պղպեղի, լոլիկի, վարունգի, սպանախի, եգիպտացորենի, սոխի, կարտոֆիլի և այլնի: Հայաստանից շատ բանջարեղեններ արտահանվում են աշխարհի տարբեր մասեր:

Ո՞ր մրգերն են հասնում Հայաստանում հունիս ամսին

Ո՞ր մրգերն են հասնում Հայաստանում հունիս ամսին


Հայաստանը արևային երկիր է և զարմացնում է մրգերի հսկայական բազմազանությամբ, որոնք հայտնի են իրենց հյութեղությամբ, քաղցրությամբ և այլն։

Ո՞ր մրգերն ու հատապտուղներն են հասնում Հայաստանում մայիս ամսին

Ո՞ր մրգերն ու հատապտուղներն են հասնում Հայաստանում մայիս ամսին


Հայտնի փաստ է, որ Հայաստանը արևային երկիր է և ճանաչված է իր արևահամ ու համեղ մրգերով: Այստեղ տարվա յուրաքանչյուր եղանակ պարգևում է իր մրգերը: Հայկական մրգերն ունեն անկրկնելի, առանձնահատուկ համ, և դա Հայաստանի բարեխառն կլիմայի ու համեղագույն ջրի շնորհիվ է:

Ապրանքների պահածոյացման տարաների տեսակները

Ապրանքների պահածոյացման տարաների տեսակները


Հայտնի է, որ պահածոները մեծ պահանջարկ են վայելում, հատկապես Հայաստանում։ Կոնսերվացման համար օգտագործվում են տարատեսակ տարաներ։ Պահածոների տարաները պետք է ունենան հետևյալ հատկանիշները՝ հերմետիկություն, ամրություն և լինեն կորոզիայի չենթարկվող։
Այսպիսով, տարաները լինում են հետևյալ տեսակների․

123 ››