Ֆերմենտացիայի վերածնունդը․ ինչպես մարինացված բանջարեղենը դարձավ 2025-ի գլխավոր գաստրոնոմիական թրենդը
2025 թվականին ֆերմենտացված և մարինացված մթերքները վստահորեն
վերադարձել են նորաձևության առաջին գիծ։ Աշխարհի տարբեր երկրներում ավելի ու
ավելի շատ մարդիկ են բացահայտում թթվեցված բանջարեղենի հարուստ ու
Օրգանական պահածոների առողջարար նշանակությունը․ օգտակար, սննդարար և հարմար ընտրություն
Ժամանակակից աշխույժ ապրելակերպի պայմաններում առողջ սննդակարգ պահելը
հաճախ բարդ խնդիր է։ Օրգանական պահածոներն առաջարկում են միաժամանակ
առողջարար և հարմար լուծում՝ դարձնելով դրանք
Պահածոյացման արվեստը. ճանապարհորդություն ժամանակի և համային զգացողությունների միջով
Սննդամթերքի պահպանման արվեստը դարեր շարունակ եղել է խոհարարական
պրակտիկայի հիմնական տարրերից մեկը: Այս դարավոր ավանդույթը, որը ներառում
է տարբեր մշակույթներ և տարբեր մայրցամաքներ, նպատակ ունի ոչ
Պահածոյացված մթերքներ զբաղված կենսակերպով ապրող մարդկանց. Հարմար սնունդ
Ներկայիս արագընթաց աշխարհում, որտեղ ժամանակը թանկ արժե, հավասարակշռված և
սննդարար դիետա պահպանելը կարող է դժվար լինել: Քանի որ կյանքի գրաֆիկն
աստիճանաբար ավելի բուռն է դառնում,
Հայկական մշակույթը հայտնի է իր վառ խոհանոցով, հարուստ համերով և ավանդույթներով: Ինչ վերաբերում է
խմիչքներին, ապա Հայաստանը կարող է պարծենալ ավանդական խմիչքների համեղ բազմազանությամբ, որոնք
խնամքով պահպանվել են դարեր շարունակ: Մածունից պատրաստված թարմացնող ըմպելիքներից մինչև եզակի
Շատերն իրենց սննդակարգում
օգտագործում են հյութեր, որոնք ոչ միայն պարունակում են վիտամիններ ու հանքանյութեր,
այլև կարող են նպաստել նիհարելուն, եթե ճիշտ
հետևես դրանց օգտագործման կանոններին։
10 պահածոներ, որոնցից յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի պետք է ունենա տանը
Մարդկանց կարիքները կարող են տարբեր լինել՝ կախված անձնական նախասիրություններից: Ներկայացնենք 10 ամենատարածված պահածոները, որոնք կարող են օգտակար լինել ցանկացած տնային տնտեսուհու խոհանոցում.
Պահածոների պատմությունից․ Ինչպես են առաջացել պահածոյացման առաջին տեխնոլոգիաները
Պահածոների արդյունաբերությունը մարդկությանը հայտնի է զարգացման ամենավաղ փուլերից, այդ իսկ պատճառով պահածոյացումը կարևոր դեր է խաղում սննդի և կերակրատեսակների պատրաստման և պահպանման գործում: