Պահածոյացված բանջարեղենի որակի վրա ազդող հիմնական գործոնները

Պահածոյացված բանջարեղենի որակի վրա ազդող հիմնական գործոնները


Պահածոյացված բանջարեղենի որակի վրա ազդող գործոններն են․

Բանջարեղենի պահածոների արտադրության հիմնական փուլերը

Բանջարեղենի պահածոների արտադրության հիմնական փուլերը


Բանջարեղենային պահածոները շատ տարածված են տարվա ցանկացած սեզոնին, քանի որ դրանք կարող են օգտագործվել ինչպես տարբեր աղցանների մեջ, այնպես էլ՝ որպես հավելումներ: Պահածոյացված բանջարեղենը պատրաստվում է ինչպես ամբողջական պտուղներից, այնպես էլ կտրտված, խյուսացված վիճակում:

Մուրաբաների 7 լավագույն տեսակները Հայաստանից

Մուրաբաների 7 լավագույն տեսակները Հայաստանից


Հայաստանում աճեցվում են ամենաբազմազան պտուղներ ու հատապտուղներ, որոնք առողջարար են և շատ համեղ: Մուրաբաներ Հայաստանում, զարմանալիորեն, պատրաստվում են ոչ միայն պտուղներից, այլև՝ սմբուկից, վարդի թերթիկներից և այլն:

Բանջարեղենի արտադրություն և վերամշակում Հայաստանում  2021 թ-ին

Բանջարեղենի արտադրություն և վերամշակում Հայաստանում 2021 թ-ին


Հայաստանը արևային երկիր է, և հայտնի է իր բանջարեղենի առատությամբ: Բանջարեղենը Հայաստանում սպառվում է ինչպես հում, այնպես էլ պահածոյացված, թթու և չորացված վիճակում: Հայկական խնջույքն անհավանական կլիներ առանց տարբեր տեսակի բանջարեղենի՝ սմբուկի, պղպեղի, լոլիկի, վարունգի, սպանախի, եգիպտացորենի, սոխի, կարտոֆիլի և այլնի: Հայաստանից շատ բանջարեղեններ արտահանվում են աշխարհի տարբեր մասեր:

Ո՞ր մրգերն են հասնում Հայաստանում հունիս ամսին

Ո՞ր մրգերն են հասնում Հայաստանում հունիս ամսին


Հայաստանը արևային երկիր է և զարմացնում է մրգերի հսկայական բազմազանությամբ, որոնք հայտնի են իրենց հյութեղությամբ, քաղցրությամբ և այլն։

Ո՞ր մրգերն ու հատապտուղներն են հասնում Հայաստանում մայիս ամսին

Ո՞ր մրգերն ու հատապտուղներն են հասնում Հայաստանում մայիս ամսին


Հայտնի փաստ է, որ Հայաստանը արևային երկիր է և ճանաչված է իր արևահամ ու համեղ մրգերով: Այստեղ տարվա յուրաքանչյուր եղանակ պարգևում է իր մրգերը: Հայկական մրգերն ունեն անկրկնելի, առանձնահատուկ համ, և դա Հայաստանի բարեխառն կլիմայի ու համեղագույն ջրի շնորհիվ է:

Ապրանքների պահածոյացման տարաների տեսակները

Ապրանքների պահածոյացման տարաների տեսակները


Հայտնի է, որ պահածոները մեծ պահանջարկ են վայելում, հատկապես Հայաստանում։ Կոնսերվացման համար օգտագործվում են տարատեսակ տարաներ։ Պահածոների տարաները պետք է ունենան հետևյալ հատկանիշները՝ հերմետիկություն, ամրություն և լինեն կորոզիայի չենթարկվող։
Այսպիսով, տարաները լինում են հետևյալ տեսակների․

Տնային պայմաններում պատրաստված պահածոները վտանգավոր են

Տնային պայմաններում պատրաստված պահածոները վտանգավոր են


Տնային պայմաններում և սխալ պատրաստված պահածոները կարող են առաջացնել լուրջ առողջական խնդիրներ, երբեմն էլ ճակատագրական հիվանդություն`բոտուլիզմ։ Թունավորումներից, ու մասնավորապես, բոտուլիզմից խուսափելու համար ՀՀ Առողջապահության նախարարությունը խորհուրդ է տալիս խուսափել տնական պահածոների պատրաստումից ու օգտագործումից և օգտվել բացառապես գործարանային պայմաններում պատրաստված  պահածոներից։ 

Հայկական խոհանոցի 7 լավագույն ուտեստները

Հայկական խոհանոցի 7 լավագույն ուտեստները


Բոլորը գիտեն, որ Հայաստանը հայտնի է իր համեղ խոհանոցով, բայց քչերին է հայտնի, որ հայկական խոհանոցը աշխարհում ոչ միայն ամենահամեղներից է, այլև՝ հնագույններից մեկը։ Պանիրը, կանաչեղենը և լավաշը հայկական սեղանի անբաժանելի մասն են կազմում։ Այս հոդվածում առանձնացրել ենք այն ավանդական հայկական ուտեստները, որոնք անպայման արժե փորձել։

Ինչպես ճիշտ սնվել վիրուսներից խուսափելու և իմունային համակարգն ամրապնդելու համար

Ինչպես ճիշտ սնվել վիրուսներից խուսափելու և իմունային համակարգն ամրապնդելու համար



Վիրուսները մարդու համար դարձել են իրական թշնամիներ՝ խաթարելով նորմալ ապրելակերպը, քայքայելով առողջությունը և առաջացնելով սթրեսային իրավիճակներ: Իսկ կա՞ արդյոք որևէ փորձված միջոց վիրուսներին վերջ ասելու և կյանքը նորմալ հունով շարունակելու համար: Դե իհարկե կա, իրականում կան բազմաթիվ միջոցներ մեր առողջությունը պահպանելու, ամրապնդելու համար: 

123 ››