Բանջարեղենի պահածոների արտադրության հիմնական փուլերը
Բանջարեղենային պահածոները շատ տարածված են տարվա ցանկացած սեզոնին, քանի որ դրանք կարող են օգտագործվել ինչպես տարբեր աղցանների մեջ, այնպես էլ՝ որպես հավելումներ: Պահածոյացված բանջարեղենը պատրաստվում է ինչպես ամբողջական պտուղներից, այնպես էլ կտրտված, խյուսացված վիճակում:
|
Մուրաբաների 7 լավագույն տեսակները Հայաստանից
Հայաստանում աճեցվում են ամենաբազմազան պտուղներ ու հատապտուղներ, որոնք առողջարար են և շատ համեղ: Մուրաբաներ Հայաստանում, զարմանալիորեն, պատրաստվում են ոչ միայն պտուղներից, այլև՝ սմբուկից, վարդի թերթիկներից և այլն:
|
Բանջարեղենի արտադրություն և վերամշակում Հայաստանում 2021 թ-ին
Հայաստանը արևային երկիր է, և հայտնի է իր բանջարեղենի առատությամբ: Բանջարեղենը Հայաստանում սպառվում է ինչպես հում, այնպես էլ պահածոյացված, թթու և չորացված վիճակում: Հայկական խնջույքն անհավանական կլիներ առանց տարբեր տեսակի բանջարեղենի՝ սմբուկի, պղպեղի, լոլիկի, վարունգի, սպանախի, եգիպտացորենի, սոխի, կարտոֆիլի և այլնի: Հայաստանից շատ բանջարեղեններ արտահանվում են աշխարհի տարբեր մասեր:
|
Ո՞ր մրգերն են հասնում Հայաստանում հունիս ամսին
Հայաստանը արևային երկիր է և զարմացնում է մրգերի հսկայական բազմազանությամբ, որոնք հայտնի են իրենց հյութեղությամբ, քաղցրությամբ և այլն։
|
Ո՞ր մրգերն ու հատապտուղներն են հասնում Հայաստանում մայիս ամսին
Հայտնի փաստ է, որ Հայաստանը արևային երկիր է և ճանաչված է իր արևահամ ու համեղ մրգերով: Այստեղ տարվա յուրաքանչյուր եղանակ պարգևում է իր մրգերը: Հայկական մրգերն ունեն անկրկնելի, առանձնահատուկ համ, և դա Հայաստանի բարեխառն կլիմայի ու համեղագույն ջրի շնորհիվ է:
|
Ապրանքների պահածոյացման տարաների տեսակները
Հայտնի է, որ պահածոները մեծ պահանջարկ են վայելում, հատկապես Հայաստանում։ Կոնսերվացման համար օգտագործվում են տարատեսակ տարաներ։ Պահածոների տարաները պետք է ունենան հետևյալ հատկանիշները՝ հերմետիկություն, ամրություն և լինեն կորոզիայի չենթարկվող։
Այսպիսով, տարաները լինում են հետևյալ տեսակների․
|
Տնային պայմաններում պատրաստված պահածոները վտանգավոր են
Տնային պայմաններում և սխալ պատրաստված պահածոները կարող են առաջացնել լուրջ առողջական խնդիրներ, երբեմն էլ ճակատագրական հիվանդություն`բոտուլիզմ։ Թունավորումներից, ու մասնավորապես, բոտուլիզմից խուսափելու համար ՀՀ Առողջապահության նախարարությունը խորհուրդ է տալիս խուսափել տնական պահածոների պատրաստումից ու օգտագործումից և օգտվել բացառապես գործարանային պայմաններում պատրաստված պահածոներից։
|
Հայկական խոհանոցի 7 լավագույն ուտեստները
Բոլորը գիտեն, որ Հայաստանը հայտնի
է իր համեղ խոհանոցով, բայց քչերին է հայտնի, որ հայկական խոհանոցը աշխարհում ոչ միայն
ամենահամեղներից է, այլև՝ հնագույններից մեկը։ Պանիրը, կանաչեղենը և լավաշը հայկական
սեղանի անբաժանելի մասն են կազմում։ Այս հոդվածում առանձնացրել ենք այն ավանդական հայկական
ուտեստները, որոնք անպայման արժե փորձել։
|
Ինչպես ճիշտ սնվել վիրուսներից խուսափելու և իմունային համակարգն ամրապնդելու համար
Վիրուսները մարդու համար դարձել են իրական թշնամիներ՝ խաթարելով նորմալ ապրելակերպը, քայքայելով առողջությունը և առաջացնելով սթրեսային իրավիճակներ: Իսկ կա՞ արդյոք որևէ փորձված միջոց վիրուսներին վերջ ասելու և կյանքը նորմալ հունով շարունակելու համար: Դե իհարկե կա, իրականում կան բազմաթիվ միջոցներ մեր առողջությունը պահպանելու, ամրապնդելու համար:
|
Մուրաբաներ: Օգտակար և վնասակար հատկությունները: Ճիշտ պահպանումը
Մուրաբան շատ համեղ բնական քաղցրավենիք է: Այն բավականին հեշտ է պատրաստելը, բացի այդ մուրաբաները չեն պարունակում վնասակար քիմիական հավելումներ, հատկապես եթե ինքներդ եք այն պատրաստում:
Այնուամենայնիվ, մուրաբան քաղցրավենիք է, ինչն էլ հարց է առաջացնում, արդյո՞ք այն ավելի շատ օգտակար է օրգանիզմի համար, թե վնասակար:
|