Մուրաբաների 7 լավագույն տեսակները Հայաստանից

Մուրաբաների 7 լավագույն տեսակները Հայաստանից


Հայաստանում աճեցվում են ամենաբազմազան պտուղներ ու հատապտուղներ, որոնք առողջարար են և շատ համեղ: Մուրաբաներ Հայաստանում, զարմանալիորեն, պատրաստվում են ոչ միայն պտուղներից, այլև՝ սմբուկից, վարդի թերթիկներից և այլն:

Բանջարեղենի արտադրություն և վերամշակում Հայաստանում  2021 թ-ին

Բանջարեղենի արտադրություն և վերամշակում Հայաստանում 2021 թ-ին


Հայաստանը արևային երկիր է, և հայտնի է իր բանջարեղենի առատությամբ: Բանջարեղենը Հայաստանում սպառվում է ինչպես հում, այնպես էլ պահածոյացված, թթու և չորացված վիճակում: Հայկական խնջույքն անհավանական կլիներ առանց տարբեր տեսակի բանջարեղենի՝ սմբուկի, պղպեղի, լոլիկի, վարունգի, սպանախի, եգիպտացորենի, սոխի, կարտոֆիլի և այլնի: Հայաստանից շատ բանջարեղեններ արտահանվում են աշխարհի տարբեր մասեր:

Ո՞ր մրգերն են հասնում Հայաստանում հունիս ամսին

Ո՞ր մրգերն են հասնում Հայաստանում հունիս ամսին


Հայաստանը արևային երկիր է և զարմացնում է մրգերի հսկայական բազմազանությամբ, որոնք հայտնի են իրենց հյութեղությամբ, քաղցրությամբ և այլն։

Ո՞ր մրգերն ու հատապտուղներն են հասնում Հայաստանում մայիս ամսին

Ո՞ր մրգերն ու հատապտուղներն են հասնում Հայաստանում մայիս ամսին


Հայտնի փաստ է, որ Հայաստանը արևային երկիր է և ճանաչված է իր արևահամ ու համեղ մրգերով: Այստեղ տարվա յուրաքանչյուր եղանակ պարգևում է իր մրգերը: Հայկական մրգերն ունեն անկրկնելի, առանձնահատուկ համ, և դա Հայաստանի բարեխառն կլիմայի ու համեղագույն ջրի շնորհիվ է:

Ապրանքների պահածոյացման տարաների տեսակները

Ապրանքների պահածոյացման տարաների տեսակները


Հայտնի է, որ պահածոները մեծ պահանջարկ են վայելում, հատկապես Հայաստանում։ Կոնսերվացման համար օգտագործվում են տարատեսակ տարաներ։ Պահածոների տարաները պետք է ունենան հետևյալ հատկանիշները՝ հերմետիկություն, ամրություն և լինեն կորոզիայի չենթարկվող։
Այսպիսով, տարաները լինում են հետևյալ տեսակների․

Տնային պայմաններում պատրաստված պահածոները վտանգավոր են

Տնային պայմաններում պատրաստված պահածոները վտանգավոր են


Տնային պայմաններում և սխալ պատրաստված պահածոները կարող են առաջացնել լուրջ առողջական խնդիրներ, երբեմն էլ ճակատագրական հիվանդություն`բոտուլիզմ։ Թունավորումներից, ու մասնավորապես, բոտուլիզմից խուսափելու համար ՀՀ Առողջապահության նախարարությունը խորհուրդ է տալիս խուսափել տնական պահածոների պատրաստումից ու օգտագործումից և օգտվել բացառապես գործարանային պայմաններում պատրաստված  պահածոներից։ 

Հայկական խոհանոցի 7 լավագույն ուտեստները

Հայկական խոհանոցի 7 լավագույն ուտեստները


Բոլորը գիտեն, որ Հայաստանը հայտնի է իր համեղ խոհանոցով, բայց քչերին է հայտնի, որ հայկական խոհանոցը աշխարհում ոչ միայն ամենահամեղներից է, այլև՝ հնագույններից մեկը։ Պանիրը, կանաչեղենը և լավաշը հայկական սեղանի անբաժանելի մասն են կազմում։ Այս հոդվածում առանձնացրել ենք այն ավանդական հայկական ուտեստները, որոնք անպայման արժե փորձել։

Ինչպես ճիշտ սնվել վիրուսներից խուսափելու և իմունային համակարգն ամրապնդելու համար

Ինչպես ճիշտ սնվել վիրուսներից խուսափելու և իմունային համակարգն ամրապնդելու համար



Վիրուսները մարդու համար դարձել են իրական թշնամիներ՝ խաթարելով նորմալ ապրելակերպը, քայքայելով առողջությունը և առաջացնելով սթրեսային իրավիճակներ: Իսկ կա՞ արդյոք որևէ փորձված միջոց վիրուսներին վերջ ասելու և կյանքը նորմալ հունով շարունակելու համար: Դե իհարկե կա, իրականում կան բազմաթիվ միջոցներ մեր առողջությունը պահպանելու, ամրապնդելու համար: 

Մուրաբաներ: Օգտակար և վնասակար հատկությունները: Ճիշտ պահպանումը

Մուրաբաներ: Օգտակար և վնասակար հատկությունները: Ճիշտ պահպանումը



Մուրաբան շատ համեղ բնական քաղցրավենիք է: Այն բավականին հեշտ է պատրաստելը, բացի այդ մուրաբաները չեն պարունակում վնասակար քիմիական հավելումներ, հատկապես եթե ինքներդ եք այն պատրաստում: 
Այնուամենայնիվ, մուրաբան քաղցրավենիք է, ինչն էլ հարց է առաջացնում, արդյո՞ք այն ավելի շատ օգտակար է օրգանիզմի համար, թե վնասակար:

Մրգերից ու բանջարեղենից պատրաստված հյութերի մակնշումը

Մրգերից ու բանջարեղենից պատրաստված հյութերի մակնշումը



Մրգերից ու բանջարեղենից պատրաստված հյութերի սերտիֆիկացման համար Հայաստանի Հանրապետությունում կիրառվում է հատուկ փաստաթուղթ՝ «Հյութերին և հյութամթերքներին ներկայացվող պահանջների տեխնիկական կանոնակարգը», որը հաստատվել է ՀՀ-ում գործող համապատասխան օրենքների դրույթների համաձայն, ինչպես նաև հաշվի առնելով մարդու կյանքի ու առողջության անվտանգության ապահովման, սպառողներին թյուրիմացության մեջ գցող գործոնների կանխարգելման հանգամանքը։

123 ››