• Հոդվածներ  /
  • 10 պահածոներ, որոնցից յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի պետք է ունենա տանը

10 պահածոներ, որոնցից յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի պետք է ունենա տանը
Մարդկանց կարիքները կարող են տարբեր լինել՝ կախված անձնական նախասիրություններից: Ներկայացնենք 10 ամենատարածված պահածոները, որոնք կարող են օգտակար լինել ցանկացած տնային տնտեսուհու խոհանոցում.

    Պահածոյացված լոլիկը կամ տոմատի մածուկը ուիվերսալ արտադրանք է, որը կարելի է օգտագործել բազմաթիվ ուտեստների մեջ, ինչպիսիք են ապուրները, սոուսները, մակարոնեղենը և ռագուները:

    Պահածոյացված բանջարեղեն (ոլոռ, եգիպտացորեն, լոբի) կարող են ավելացվել աղցանների, ապուրների կամ գարնիրների մեջ:

    Պահածոյացված լոբին սպիտակուցների և մանրաթելերի հարուստ աղբյուր է, որը կարելի է ավելացնել աղցանների, ապուրների և այլ ուտեստների մեջ:

    Պահածոյացված ձիթապտուղ․ ավելացնում են շատ ուտեստների համն ու պիկանտությունը, այդ թվում՝ պիցցայի, աղցանների և նախուտեստների: Օրական ընդամենը մի քանի ձիթապտուղը օգնում է ամրացնել ոսկորներն ու մկանները։

    • Տարբեր մրգերից կամ հատապտուղներից պատրաստված կոմպոտները ոչ միայն օգտակար են (վիտամինների, հանքանյութերի և հակաօքսիդանտների շնորհիվ), այլև համեղ են։ Դրանք ունեն երկար պահպանման ժամկետ, ինչի շնորհիվ հարմար են պահելու և օգտագործելու համար տարվա ցանկացած եղանակին։

    Պահածոյացված շոգեխաշած միսը կատարյալ է շտապ ու արագ կերակուր պատրաստելու համար: Շոգեխաշուն սպիտակուցի, երկաթի և այլ կարևոր սննդանյութերի հարուստ աղբյուր է։

    Սմբուկի խավիարը հարուստ է բազմաթիվ սննդանյութերով, լավացնում է մարսողությունը։ Այն առողջարար և համեղ հավելում է հիմնական սննդակարգին։

    Պահածոյացված սնկեր․ դրանք կարող են օգտագործվել տարբեր ճաշատեսակների, այդ թվում՝ ապուրների, ռագուների, պիցցայի, աղցանների, սենդվիչների և այլ ուտեստների մեջ, ինչպես նաև մսի կամ ձկան վրա որպես գարնիր ավելացնելու համար:

    Պահածոյացված ձկնեղենը պարունակում է բազմաթիվ սննդարար նյութեր, ինչպիսիք են սպիտակուցները, օմեգա-3 ճարպաթթուները, B12 և D վիտամինները, երկաթը և կալցիումը: Դրանք ունեն երկար պահպանման ժամկետ և կարող են տևական ժամանակ չկորցնել իրենց սննդարար հատկությունները։

    Մուրաբաները (ջեմ, կոնֆիտյուր) արոմատով դելիկատեսներ են, որոնք կարող են օգտագործվել որպես անկախ աղանդեր կամ որպես հրուշակեղենի հավելում: Հիմնական առավելություններից մեկն այն է, որ ունեն երկար պահպանման ժամկետ և չեն կորցնում համն ու սննդային հատկությունները։

Այնուամենայնիվ, պահածոներ ընտրելիս, հարկ է զգույշ լինել և համոզվել, որ դրանք պատրաստված են որակյալ ու թարմ բաղադրիչներից՝ առանց հավելյալ կոնսերվանտների, գունանյութերի կամ այլ վնասակար բաղադրիչների:

«Սիփան»-ը առաջարկում է պահածոների լայն տեսականի՝ պատրաստված բացառապես էկոլոգիապես մաքուր արտադրանքից։