Դարեր շարունակ կոմպոտները Արևելյան Եվրոպայում համարվել են տնական բաղադրատոմսով պատրաստված խմիչքներ: Կոմպոտները պահվում են տարբեր չափսերի տարաներում, իսկ հյութին ավելացվում են նաև մրգերի կտորներ: «Սիփանում» կոմպոտը սովորաբար պատրաստվում է տնական բաղադրատոմսով: Ահա թե ինչու այն մեծ հռչակ և անսպառ պահանջարկ է վայելում ներքին և արտաքին շուկայում: Կոմպոտների յուրահատկությունը պայմանավորված է նաև նրանով, որ հայկական մրգերի և հատապտուղների համն ու բույրը այլ տեղ գտնել հնարավոր չէ:

Սև հաղարջ մեծածախ գներով արտադրողից | Սիփան


Բաղադրությունը` ջուր, միրգ/հատապտուղ, շաքար:

Սև հաղարջի կոմպոտն օգտակար է հիպովիտամինոզի, ավիտամինոզի, երիկամի բորբոքման, սակավարյունության և աթերոսկլերոզի դեպքում:
Կոմպոտում առկա անտոցիանիդներն ունեն հակաօքսիդային հատկությունններ:
Կոմպոտի օգտագործումը նպաստում է տարբեր հիվանդությունների նկատմամբ օրգանիզմի դիմադրողականության բարձրացմանը:
Կոմպոտը պարունակում է ցինկ, երկաթ, մոլիբդեն, կոբալտ, յոդ, A, B, K, P վիտամիններ:

Այլ Կոմպոտներ

Արտադրանք

  • Բնական հյութեր
  • Ըմպելիքներ
  • Մուրաբաներ
  • Ջեմեր
  • Լիմոնադներ
  • Ջրեր
  • Մարինադներ
  • Խյուսեր
  • Պահածոներ
  • Ազգային ճաշատեսակներ