Դարեր շարունակ կոմպոտները Արևելյան Եվրոպայում համարվել են տնական բաղադրատոմսով պատրաստված խմիչքներ: Կոմպոտները պահվում են տարբեր չափսերի տարաներում, իսկ հյութին ավելացվում են նաև մրգերի կտորներ: «Սիփանում» կոմպոտը սովորաբար պատրաստվում է տնական բաղադրատոմսով: Ահա թե ինչու այն մեծ հռչակ և անսպառ պահանջարկ է վայելում ներքին և արտաքին շուկայում: Կոմպոտների յուրահատկությունը պայմանավորված է նաև նրանով, որ հայկական մրգերի և հատապտուղների համն ու բույրը այլ տեղ գտնել հնարավոր չէ:

Ազնվամորի մեծածախ գներով արտադրողից | Սիփան


Բաղադրությունը` ջուր, միրգ/հատապտուղ, շաքար:

Ազնվամորու կոմպոտն օգտագործվում է տեսողական խնդիրները կանխելու համար: Հարբուխի (գրիպ), մրսածության հիվանդությունների դեպքում ունի տոնուսը բարձրացնող ազդեցություն, օգնում է քրոնիկական ռևմատիզմի, կարմրուկի, լնդախտի, սակավարյունության, ստամոքսի ցավերի դեպքում:
Կոմպոտը պարունակում է նատրիում, կալիում, մագնեզիում, պղինձ, ֆոսֆոր, երկաթ, A, C, PP, B1, B9 վիտամիններ:

Այլ Կոմպոտներ

Արտադրանք

  • Բնական հյութեր
  • Ըմպելիքներ
  • Մուրաբաներ
  • Ջեմեր
  • Լիմոնադներ
  • Ջրեր
  • Մարինադներ
  • Խյուսեր
  • Պահածոներ
  • Ազգային ճաշատեսակներ