Դարեր շարունակ կոմպոտները Արևելյան Եվրոպայում համարվել են տնական բաղադրատոմսով պատրաստված խմիչքներ: Կոմպոտները պահվում են տարբեր չափսերի տարաներում, իսկ հյութին ավելացվում են նաև մրգերի կտորներ: «Սիփանում» կոմպոտը սովորաբար պատրաստվում է տնական բաղադրատոմսով: Ահա թե ինչու այն մեծ հռչակ և անսպառ պահանջարկ է վայելում ներքին և արտաքին շուկայում: Կոմպոտների յուրահատկությունը պայմանավորված է նաև նրանով, որ հայկական մրգերի և հատապտուղների համն ու բույրը այլ տեղ գտնել հնարավոր չէ:



Բաղադրությունը`
ջուր, միրգ/հատապտուղ, շաքար:
Ելակը հարուստ է վիտամին C- ով և ֆոլաթթվով: 
Այն ունի հակաբորբոքային և մանրէազերծող ուժեղ հատկություններ: Խորհուրդ է տրվում օգտագործել բերանի և քթի խոռոչների բորբոքային հիվանդությունների ժամանակ: 
Ելակը կանխում է գրիպի վիրուսի զարգացումը: 
Ելակում պարունակվող յոդի քանակությունը փոխհատուցում է առօրյա սննդի և խմելու ջրի մեջ եղած յոդի պակասը: Ելակն ունի հիպոգլիցեմիկ հատկություն:

Այլ Կոմպոտներ

Արտադրանք

  • Օրգանիկ
  • Մուրաբաներ
  • Ջեմեր
  • Բնական հյութեր
  • Լիմոնադներ
  • Ջրեր
  • Մեղր
  • Մարինադներ
  • Պահածոներ
  • Ալկոհոլային խմիչքներ