Մրգերի երկարատև պահեստավորման միջոցներ

Մրգերի երկարատև պահեստավորման միջոցներ


Աշունը ամենաբարենպաստ ժամանակահատվածն է թարմ մրգերը պահեստավորելու համար։ Կան պահեստավորման ընդհանուր օրենքներ, որոնց պետք է հետևել ցանկացած պարագայում, օրինակ անհրաժեշտ է մրգերը պահել չլվացած վիճակում: Ներկայացնենք մրգերի երկարատև պահպանման մի քանի միջոցներ:

Հատապտուղների երկարատև պահեստավորման միջոցներ

Հատապտուղների երկարատև պահեստավորման միջոցներ


Հատապտուղների երկարատև պահեստավորումը շատ բարդ և մանրակրկիտ աշխատանք է պահանջում: Որպեսզի հատապտուղները երկար պահպանվեն, անհրաժեշտ է ստեղծել հատուկ պայմաններ, ընդ որում յուրաքանչյուրի համար՝ առանձնահատուկ:

Պահածոյացված կոմպոտների օգտակարությունն ու վնասները

Պահածոյացված կոմպոտների օգտակարությունն ու վնասները


Ո՞վ չի սիրում կոմպոտ․ չէ՞ որ մրգերից և հատապտուղներից պատրաստված այս սննդարար ըմպելիքը ոչ միայն զովացնում է տաք եղանակին, այլ նաև՝ ջերմացնում ձմռանը։

Կոմպոտները պատրաստում են ինչպես թարմ, այնպես էլ սառեցրած կամ չորացրած մրգերից ու հատապտուղներից։

Մրգերի և բանջարեղենի պահածոյացման տեսակները

Մրգերի և բանջարեղենի պահածոյացման տեսակները


Պահածոյացումը մթերքի երկարատև պահպանման միջոցներից է, որի ժամանակ մրգերն ու բանջարեղենը ենթարկվում են հատուկ մշակման, այնուհետև՝ ջերմամշակման և պահվում հերմետիկ միջավայրում: Կախված բաղադրատոմսից՝ տարբերում են մրգի և բանջարեղենի պահածոյացման պարզ և բարդ տեսակները: Պարզ բաղադրատոմսով պահածոների թվին են դասվում նրանք, որոնք կազմված են 1 բաղադրիչից՝ բնական հյութերը, խյուսերը և այլն:

Մրգային պյուրեներ (խյուսեր). Տեսակներն ու օգտակար հատկանիշները

Մրգային պյուրեներ (խյուսեր). Տեսակներն ու օգտակար հատկանիշները


 

Պյուրեները մեծամասամբ ընդունված է օգտագործել, որպես մանկական սնունդ, սակայն դրանք շատ ավելի լայն կիրառում ունեն: Թե՛ մրգային, թե՛ բանջարեղենային պյուրեներն ամբողջ աշխարհում օգտագործվում են նաև որպես դիետիկ և վերականգնող սնունդ մեծահասակների համար: Հատկապես մրգային պյուրեները լայնորեն օգտագործվում են որպես հումք՝ բնական հյութերի և խմորեղենների միջուկների պատրաստման համար:

 

Ո՞ր բնական հյութերը են առավել օգտակար առողջության համար

Ո՞ր բնական հյութերը են առավել օգտակար առողջության համար


Բնական հյութերը, որպես կանոն վիտամինների և հանքանյութերի աղբյուր են և միկրոտարրերի ստացման լավագույն միջոց: Ի՞նչ օգտակար հատկություններ ունեն հյութերը, և ո՞րոնք են դրանցից ամենաօգտակարները. մանրամասները կներկայացնենք ստորև:

 

Ինչպես ընտրել էկոլոգիապես մաքուր պահածոյացված մթերքներ

Ինչպես ընտրել էկոլոգիապես մաքուր պահածոյացված մթերքներ


Էկոլոգիապես մաքուր պահածոյացված մթերքները պատրաստվում են օրգանական միջավայրում աճեցված բանջարեղենից և մրգերից: Դրանց արտադրության ընթացքում բացառվում է ցանկացած արհեստական նյութերի (քիմիական պարարտանյութեր, սինթետիկ թունաքիմիկատներ, կոնսերվանտներ), ինչպես նաև վերամշակելիս սննդային հավելումների ներմուծումը: Ինչպե՞ս տարբերակել էկոլոգիական և ոչ էկոլոգիական սննդամթերքները և ինչպե՞ս ընտրել պահածոյացված մթերքներ, կներկայացնենք ստորև:

 

10 օգտակար սննդամթերք, որոնք ամրապնդում են իմունային համակարգը ձմռանը

10 օգտակար սննդամթերք, որոնք ամրապնդում են իմունային համակարգը ձմռանը


Ձմռանը, որպես կանոն, վարակիչ հիվանդությունները գլուխ են բարձրացնում: Դրանց դիմակայելու համար պետք է օգտագործել առողջ և օգտակար սնունդ, որը կխթանի իմունիտետի բարձրացմանը և «կպաշտպանի» հիվանդանալուց: Ստորև այն օգտակար սննդամթերքների ցանկն է, որոնք նպաստում են իմունային համակարգի ամրապնդմանը ձմռան ամիսներին:

 

Օրգանական սննդամթերքի արտադրությունը Հայաստանում

Օրգանական սննդամթերքի արտադրությունը Հայաստանում


Օրգանական գյուղանտնեսության զարգացումը Հայաստանում

 

Այլընտրանքային գյուղատնտեսությունը, որն անվանում են նաև օրգանական, օրգանակենսաբանական, էկո, «բնությանը մոտ» և այլն, վերջին տարիներին մեծ թափով զարգացում է ապրում Հայաստանում՝ ավանդական գյուղատնտեսությանը զուգահեռ:

 

Մրգի և բանջարեղենի պահածոների արդյունաբերության զարգացումը Հայաստանում

Մրգի և բանջարեղենի պահածոների արդյունաբերության զարգացումը Հայաստանում


Մրգի և բանջարեղենի վերամշակման արդյունաբերության զարգացման նախադրյալները Հայաստանում

‹‹ 1234 ››