Աշխարհի հնագույն խոհանոցներից մեկը հայկականն է՝ յուրահատուկ, բազմազան ու հետաքրքիր կերակրատեսակներով: «Սամ-Հար» ընկերությունը, մշտապես ձգտելով ավելացնել պահածոյացված արտադրանքի տեսականին, իրականացնում է հայկական ավանդական ուտեստների արտադրություն:

Հայկական ազգային խոհանոցի ամենասիրված ճաշատեսակներից մեկի՝ հարիսայի պատրաստման համար օգտագործվում է սպիտակ ձավար և հավի միս: Չնայած նրան, որ կերակուրը կազմված է ընդամենը երկու բաղադրիչից, այն առանձահատուկ նուրբ համ ունի և շատ ախորժելի է: Հին ժամանակներում, հարիսայի եփելու ընթացքում տանտերերն այնպայման հրավիրում էին իրենց ընկերներին և հարազատներին՝ պատրաստման ընթացքին մասնակցելու և կերակուրը միասին ճաշակելու համար: Դա մի կարևոր արարողակարգ էր։
Ուտեստն առանձնահատուկ համեղ է ձմռանն ու ցրտին, քանի որ մատուցվում է տաք վիճակում և շատ սննդարար: Խորհուրդ է տրվում ուտելուց առաջ համեմել կարագով և աղով:

Այլ Ազգային ճաշատեսակներ

Արտադրանք

  • Բնական հյութեր
  • Ըմպելիքներ
  • Մուրաբաներ
  • Կոմպոտներ
  • Ջեմեր
  • Լիմոնադներ
  • Ջրեր
  • Մարինադներ
  • Խյուսեր
  • Պահածոներ