Աշխարհի հնագույն խոհանոցներից մեկը հայկականն է՝ յուրահատուկ, բազմազան ու հետաքրքիր կերակրատեսակներով: «Սամ-Հար» ընկերությունը, մշտապես ձգտելով ավելացնել պահածոյացված արտադրանքի տեսականին, իրականացնում է հայկական ավանդական ուտեստների արտադրություն:

Խաշ 525 գ մեծածախ գներով արտադրողից | Սիփան
Շատերը հայկական խոհանոցի թագուհին համարում են տավարի ոտքերի մսով և արգանակով պատրաստված ճաշատեսակը՝ խաշը: Այն զուտ հայկական ծագումով, հնագույն ուտեստ է, որի անվանումը առաջացել է խաշել բառից: Խաշ ուտում են ոչ միայն հագենալու համար. այն մի ամբողջ ծիսակարգ է ենթադրում՝ պատրաստման երկարատև գործընթացից սկսած մինչև ճաշակելու արարողությունը:
Խաշն ուտում են միայն տաք վիճակում՝ համեմելով աղով և սխտորով, ավելացնելով չորացրած լավաշ: Խաշը հիմանակում են ուտում են ցուրտ եղանակին և վաղ առավոտյան:

Այլ Ազգային ճաշատեսակներ

Արտադրանք

  • Բնական հյութեր
  • Ըմպելիքներ
  • Մուրաբաներ
  • Կոմպոտներ
  • Ջեմեր
  • Լիմոնադներ
  • Ջրեր
  • Մարինադներ
  • Խյուսեր
  • Պահածոներ